Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Το «Χαϊδάρι σήμερα» ως «Ρομπέν των Ντηνιακών» και η Αριστερά.



Παρακολουθώ πολύ στενά το online ηλεκτρονικό περιοδικό το «Χαϊδάρι σήμερα» Θέλω να σημειώσω ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό έντυπο μέσα από το οποίο ακούγονται πολλές και διαφορετικές απόψεις και γνώμες. Είναι δε εκπεφρασμένη από τους ιδιοκτήτες του η σαφής πολιτική-και κομματική τοποθέτηση.(από το χώρο του ΠΑΣΟΚ) και η στήριξη σε πρώην και νυν αυτοδιοικητικά στελέχη όπως οι κκ.  Δ. Τσατσαμπάς ή ο Κ. Ντηνιακός.
Το τελευταίο όμως διάστημα, και συγκεκριμένα από τις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής των «Πολιτών σε δράση-Οικολόγοι Πράσινοι» το «Χαϊδάρι σήμερα» φαίνεται να παρεκτρέπεται στην αλαζονεία, την ειρωνεία και βεβαίως το διμέτωπο αγώνα του από τη μια μεριά προς το νυν Δήμαρχο κ.Μαραβέλια και από την άλλη απέναντι στην Αριστερά. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:  Οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση-Οικολόγων Πρασίνων (από δω και στο εξής ΠσΔ-Ο.Π) χλευάστηκαν από ττους συντάκτες. Έφτασαν να γράψουν ότι Παραιτείται ο Ασπρογέρακας, συντριπτική επικράτηση κομματικών υποψηφίων στους Πολίτες σε Δράση παραγνωρίζοντας ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο κ. Ασπρογέρακας δεν υπήρξε ανεξάρτητος υποψήφιος. Υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη περισσότερο παραγνώρισε τις διαφανείς διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής μέσα από διαφανέστατες διαδικασίες.
Ακολούθησαν ξαφνικά άρθρα επί άρθρων για την συνέπεια του κ. Ασπρογέρακα που έως τώρα τον είχαν ξεχασμένο. Τα διθυραμβικά που ακολούθησαν με την παραίτηση των δύο δημοτικών συμβούλων  κκ. Κ.Ασπρογέρακα και Κ.Φουντούλη από τους κκ Μαραβέλια Τσατσαμπά, Λυμπέρη οι οποίοι ξαφνικά θυμήθηκαν τη δράση των δύο Δημοτικών συμβούλων των ΠσΔ-ΟΠ παραγνωρίζοντας ότι η δράση τους ήταν απόρροια όχι προσωπικής δράσης, αλλά συλλογικής εργασίας όλης της παράταξης των Πσδ-ΟΠ.
Η επίθεση στην Αριστερά συνεχίστηκε με δυο τελευταία άρθρα.

Το ένα με τη τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου κατά την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το «Χαϊδάρι σήμερα» καταλογίζει ευθύνες στην παράταξη ΠσΔ-ΟΠ και Παρέμβασης γιατί δεν επιτέθηκαν, δεν στρίμωξαν τον Μαραβέλια για την υπόθεση Λιακόπουλου και ότι ο επικεφαλής των ΠσΔ-ΟΠ κ. Θ.Σπηλίωπουλος αναλώθηκε σε «γενική τοποθέτηση για προβλήματα κοινωνικής πολιτικής, παιδείας και υγείας, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει το θέμα του με αναφορές στα προβλήματα της πόλης» Ακόμη και στην τοποθέτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στη τελευταία ανάρτηση, με αναφορές σε θέμα Λιακόπουλου βρίσκει το «Χαιδάρι σήμερα» ευκαιρία να χτυπήσει τους Πολίτες σε Δράση-Οικολόγους Πράσινους. Παραγνωρίζει βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις ότι πολύ έγκαιρα οι Πσδ-ΟΠ είχαν τοποθετηθεί για το θέμα. Παραγνωρίζει βέβαια ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα στον Λιακόπουλο έχει να κάνει όχι με τοπικίστικους παραγοντισμούς και προσωπικές επιλογές, αλλά με τη γενικότερη πολιτική, αυτή που απαξιώνει «το Χαϊδάρι σήμερα» Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συμπεριέλαβε τα ονόματα αυτά για να υποδείξει ότι όλοι όσοι καταγγέλλονται έχουν σχέση με τα δύο κόμματα της εξουσίας τα οποία εργάζονται από κοινού για τη καταστροφή της χώρας. Δεν είναι θέμα λοιπόν κακού Μαραβέλια και κάποιου «καλού» από τους «Ρομπέν των Ντηνιακών» που θα σώσει τη κατάσταση. Είναι θέμα επιλογής πολιτικής αντιπαράθεσης με τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ,της τρόικας και των παπαγαλακίων των μεγάλων ΜΜΕ. 

Η αλήθεια είναι ότι το «Χαϊδάρι σήμερα» επιδιώκει να προσωποποιήσει καταστάσεις έτσι ώστε η μάχη της Τοπικής αυτοδιοίκησης να αποστερηθεί την ουσία της πολιτικής. θέλει να περιέλθει σε προσωπικούς παραγοντισμούς ώστε να προβάλλει ο από μηχανής  «Ντηνιακός» ο οποίος ως παλιά καραβάνα τα καταφέρνει. Ας το πει στα ίσα. Ας πάψει να κατηγορεί την Αριστερά παραπληροφορώντας το κοινό του. Ανάμεσα στ΄ άλλα ας πει ότι ο Ντηνιακός προέρχεται από το παλιό σάπιο σύστημα το οποίο εξέθρεψαν τα δύο μεγάλα κόμματα και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ. Ένα παλιό σύστημα που κινδυνεύει από την Αριστερά και είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό.

Εδώ είμαστε, θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τη τελική δημοσίευση των σχολίων φέρει η Συντακτική Επιτροπή του Ιστολογίου. Ανάμεσα στους απαραίτητους όρους είναι τα σχόλια:
1. Να μην συμπεριλαμβάνουν ύβρεις.
2. Να απαντούν στο περιεχόμενο της ανάρτησης που σχολιάζουν.
Η Συντακτική επιτροπή του "συμπολίτη"