Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Πεζογέφυρα στο Παλατάκι, όνειδος για την πόλη μας


Το τελευταίο διάστημα το θέμα «Πεζογέφυρα στο Παλατάκι» αναδείχθηκε ένα από τα φλέγοντα θέματα του Δήμου. Πως φτάσαμε όμως να γίνει ευρέως γνωστό ένα θέμα που κατά τα λοιπά οι περισσότεροι Χαϊδαριώτες θα το αντιλαμβάνονταν όταν ήδη θα είχε προχωρήσει. Πολύ περισσότερο όταν το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ομόφωνα αποφασίσει ; Ας δούμε τα πραγματικά στοιχεία.
Δυο ευαισθητοποιημένοι πολίτες χωρίς να γνωρίζονται καν μεταξύ τους, χωρίς κανένα πολιτικό σκοπό, είδαν τις αρχικές εργασίες στο χώρο και με αίτημά τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων ζήτησαν να μάθουν αν έχει γνωμοδοτήσει θετικά η συγκεκριμένη υπηρεσία του Υπουργείου πολιτισμού για το έργο. Ακολούθησαν αναρτήσεις άλλων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναρτήσεις προσώπων που ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα. Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού απέστειλε στην εταιρεία σήμα διακοπής των εργασιών Επιπλέον ο Σύλλογος Ελλήνων αρχαιολόγων με ομόφωνη απόφαση (επαναλαμβάνω το ΟΜΟΦΩΝΗ) του Διοικητικού του Συμβουλίου είναι αντίθετος στη χωροθέτηση του ακρόβαθρου στον περιβάλλοντα χώρο στο Παλατάκι. Ακολούθησαν δεύτερες σκέψεις από κάποιες από τις δημοτικές παρατάξεις όπως για παράδειγμα «ας περιμένουμε τι θα πουν οι αρμόδιοι», οι οποίες αρχικά είχαν ψηφίσει υπέρ του έργου που όμως δεν άλλαξε και την τελική τους θέση από το φόβο και μόνο να μην απενταχθεί το έργο.

Τα λάθη της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Σελέκου
Από την αρχή της ανάληψης της δημοτικής αρχής δεν επικεντρώθηκε στην υλοποίηση των έργων. Έτσι όπως είναι ορατό κανένα μεγάλο έργο δεν εχει υλοποιηθεί και ο Δήμος έχει τεράστια προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα για την περιβόητη πεζογέφυρα θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες και αυτές να μετατραπούν σε έτοιμες προτάσεις. Κυρίως ο Δήμος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Η επιλογή θέσης με παράλληλη απαλλοτρίωση τμήματος χώρου για να χωροθετηθεί το ακρόβαθρο. Δεν προχώρησε δηλαδή στη ρυμοτόμηση του συγκεκριμένου χώρου ως όφειλε. Χάραξη νέων νησίδων και διαμόρφωση της οδού ώστε να κερδηθεί χώρος μπροστά από το ταχυφαγείο.
Αντ’ αυτών των ενεργειών διάλεξε να υποβαθμίσει τον Ιστορικό χώρο και το μνημείο στο «Παλατάκι».
Διάλεξε να υπερασπιστεί ένα έργο σε λάθος θέση μόνο και μόνο για να δείξει έργο
Διάλεξε να αρχίσει τις εργασίες πριν πάρει τη γνωμοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.
Διάλεξε να ειρωνευτεί και να χλευάσει ο ίδιος ο κ. Σελέκος στο περιθώριο της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων τους πολίτες Χαϊδαρίου είχαν παραστεί και εξέφρασαν τη διαφορετική γνώμη τους.
Ο «Συμπολίτης Χαϊδαρίου» θα είναι εκείνος που θα παρακολουθήσει το υπό κατασκευή
έργο και θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για την ΜΗ κατασκευή αυτού του τερατουργήματος στο κηρυγμένο χώρο.
Δυστυχώς η πεζογέφυρα αντί της υπογειοποίησης που θα ’πρεπε να προταθεί θα προχώρησε κατά τον τρόπο που περιγράψαμε. Αν επιλεγεί τελικώς η θέση στο Παλατάκι μετά από πιέσεις που όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ δέχεται ακόμη και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα είναι όνειδος για την πόλη μας και θα στιγματίσει τον κ. Σελέκο για πάντα. Θα είναι η «πεζογέφυρα Σελέκου» αυτή που τότε θα κρύβει πλέον το Παλατάκι. Δε ξέρει κανείς, μπορεί να ονομαστεί και η στάση λεωφορείου, «στάση πεζογέφυρας Σελέκου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τη τελική δημοσίευση των σχολίων φέρει η Συντακτική Επιτροπή του Ιστολογίου. Ανάμεσα στους απαραίτητους όρους είναι τα σχόλια:
1. Να μην συμπεριλαμβάνουν ύβρεις.
2. Να απαντούν στο περιεχόμενο της ανάρτησης που σχολιάζουν.
Η Συντακτική επιτροπή του "συμπολίτη"