Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας χρυσαυγίτης στο Χαϊδάρι (από το TVXS) - Δήλωση του Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου


Έναν δηλωμένο νεοναζί, μέλος της Χρυσής Αυγής, έχει για διευθυντή σε ένα από τα 9 ψυχιατρικά τμήματα το ΨΝΑ, ο οποίος φέρεται να εκδίδει πιστοποιητικά στα υπόλοιπα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης για να μπορούν να οπλοφορούν, ενώ φέρεται να υπογράφει και τα πιστοποιητικά για την Θέμις Σκορδέλλη ώστε να αναβάλλεται η δίκη της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο", πρόκειται για τον Κωστή Παρασχάκη ο οποίος μάλιστα έχει επιλεγεί για τη θέση του διευθυντή από το ΔΣ. Όπως επισημαίνεται δεν πρόκειται για «αφελή» οπαδό αλλά για στέλεχος της οργάνωσης και νοσταλγό της χιτλερικής Γερμανίας αλλά και της ελληνικής χούντας.
 
Ο Κωστής Παρασχάκης ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Λασιθίου, ενώ υπογραμμίζεται πως υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του σε συγκεντρώσεις της οργάνωσης που συνοδεύονται και με ναζιστικό χαιρετισμό. Ακόμα «υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει τη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου αναπολεί τα «πέτρινα χρόνια» της χούντας», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
 
Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ καταγγέλλουν πως ο συγκεκριμένος χορηγούσε αφειδώς πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας, άγνωστο σε ποιους και με ποιους όρους, ενώ φέρεται να είναι αυτός που δίνει πιστοποιητικά και στη γνωστή χρυσαυγίτισα Θέμις Σκορδέλη ώστε να αναβάλλεται η δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της για την επίθεση με μαχαίρι σε μετανάστη.
 
Ο ψυχίατρος και μέλος της Συσπείρωσης για την ψυχιατρική Μεταρρύθμισης Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΨΝΑ θέτει ένα ερώτημα: «Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θ΄ αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ, ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας;».
 
«Θεωρώ ότι το ΔΣ πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει τουλάχιστον διευθυντής τμήματος στο ΨΝΑ, και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν, που να είναι χρυσαυγίτης και να πάρει άμεσα τα δέοντα επ΄ αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου», καταλήγει ο Θ. Μεγαλοιοικονόμου. 
ΠΗΓΗ TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τη τελική δημοσίευση των σχολίων φέρει η Συντακτική Επιτροπή του Ιστολογίου. Ανάμεσα στους απαραίτητους όρους είναι τα σχόλια:
1. Να μην συμπεριλαμβάνουν ύβρεις.
2. Να απαντούν στο περιεχόμενο της ανάρτησης που σχολιάζουν.
Η Συντακτική επιτροπή του "συμπολίτη"