Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Κλήση Διευθυντών σε προκαταρτική εξέταση για τις μαθητικές καταλήψεις του 2011! Ανακοίνωση της Β΄ ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης της σχολικής κοινότητας και ποινικής καταστολής του εκπαιδευτικού κινήματος!
Πιο συγκεκριμένα στις 11 Δεκέμβρη εκλήθησαν 10 Διευθυντές από σχολικές μονάδες του Χαϊδαρίου σε προκαταρτική εξέταση για τις καταλήψεις του 2011! Κατόπιν εισαγγελικής εντολής οι Διευθυντές καλούνται –για δεύτερη φορά- σε ανωμοτί κατάθεση για τη διερεύνηση των αδικημάτων: «παράνομη βία κατά συναυτουργία και παρακώλυση λειτουργίας δημόσιου κτιρίου κατά συναυτουργία»! Μέσα στα πλαίσια αυτά ζητούνται τα στοιχεία ταυτότητας και τα πιστοποιητικά γεννήσεως των μαθητών που «συμμετείχαν» στις καταλήψεις! Με άλλα λόγια, οι Διευθυντές να προχωρήσουν σε ονομαστικές καταγγελίες μαθητών από 10 σχολικές μονάδες δύο χρόνια μετά τις καταλήψεις!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
1.     Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία.
2.    Η παιδαγωγική σχέση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν υποκαθίσταται από εισαγγελείς και δικαστήρια.
3.    Ο αγώνας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για Δωρεάν Δημόσιο Σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες δεν ποινικοποιείται.
4.    Η επιχείρηση τρομοκράτησης και συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών δεν θα περάσει.
5.  Είναι αυτονόητο ότι οι Διευθυντές των σχολείων, δε θα συμβάλουν με κανένα τρόπο στην ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών. Οι πραγματικοί δάσκαλοι είναι φωτεινό ορόσημο και όχι παιδονόμοι!
Τέλος  σας αποστέλλουμε δείγμα υπομνήματος και σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της προκαταρτικής εξέτασης που είχαν σταλεί από την ΟΛΜΕ.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τη τελική δημοσίευση των σχολίων φέρει η Συντακτική Επιτροπή του Ιστολογίου. Ανάμεσα στους απαραίτητους όρους είναι τα σχόλια:
1. Να μην συμπεριλαμβάνουν ύβρεις.
2. Να απαντούν στο περιεχόμενο της ανάρτησης που σχολιάζουν.
Η Συντακτική επιτροπή του "συμπολίτη"